5 TIPP A TÖKÉLETES ASZTALDEKORHOZ

2019-02-21 Kitti

Ha ültetett vacsorát tervezel, az asztaldekoráció nagy szerepet fog játszani az összképben és abban, hogy milyen hangulat uralkodik majd a helyszínen, a vendégek megérkezésétől az utolsó vendég távozásáig.

Az asztal dekorációja tökéletes lehetőség, hogy valami olyat alkoss, amit igazán élvezhetnek és értékelhetnek majd a vendégeid. Az üvegpoharaktól kezdve az evő és tálaló szetteken át a textíliáig minden apró, jól stylingolt elem valóban képes azonnal elvarázsolni minden meghívottat.

 

Rengeteg párnak segítettünk már az elmúlt évek folyamán, hogy hogyan alakíthat ki igazán modern asztali kompozíciókat, így most összeírtam néhány kulcsfontosságú tippet, amit érdemes szem előtt tartani a dekor tervezésekor. Fontos, hogy nem csak szép, de praktikus ötletekkel is készültem, így akinek esetleg az illusztrációkon látható dekorációk nem is állnak közel a szívéhez, a saját stílusában megtervezett asztaldíszek esetében célszerű alkalmaznia a tippeket.

 

1. Maradj hű a kiválasztott stílushoz
Előző blogbejegyzéseink egyikében már téma volt, de nem lehet elégszer elismételni. Az eklektika kevés helyszínnek és esküvőnek áll jól, ha pedig nem szeretnénk kifejezetten bohém esküvői hangulatot, akkor körültekintően használjuk Pinterest gyűjteményünket és tartsunk magunkat az előre megálmodott stílusirányzathoz.

 

2. Rétegezz.
Ez az egyik kedvenc pontom.  Különböző rétegek nélkül az asztalunk lapos és egysíkú lesz. Minden kedvenc Pinterestes asztaldekor inspirációnk alapja, hogy különböző rétegeket, textúrákat, anyagokat, méretű és alakú eszközöket alkalmazott a dekoratőr. A legvonzóbb vizuális környezet megteremtése érdekében pedig bármit használhatunk, itt csak a képzeletünk szab határt.

Ezért is szeretjük igazán Hank asztalunkat, hiszen ellenben egy spandex huzatos vagy agyonmosott fehér abroszos asztallal, Hank a tökéletes „vásznat” biztosítja minden alkotó menyasszonynak és dekoratőrnek.

Engedjétek szabadjára a fantáziátokat és játszatok az anyagokkal, színekkel, formákkal. Sőt! A legbátrabbak – ha stílushűek tudnak maradni – friss gyümölcsökkel, kagylókkal, gyógynövényekkel vagy szárazvirágokkal is megbolondíthatják az asztalokat.

 

3.Változó magasságok
Egy újabb módja annak, hogy az asztali dekorációnk izgalmas és szemetgyönyörködtető legyen, hogy különböző magasságú elemeket használunk. A dekor tervezésénél fontos, hogy semmi esetre se korlátozza a dekoráció az egymással szemben ülőket a beszélgetésben. Tehát semmi esetre se legyen olyan magas, hogy ne lehessen átlátni alatta, vagy fölötte.

Ugyanakkor ha izgalmas és valóban profi dekorációt szeretnénk, figyeljünk arra, hogy a dekorelemek változó magassága újabb színt vigyen az asztalunk összképébe.

4. Maradj praktikus
Mielőtt elvesznénk a részletekben, győződjünk meg róla, hogy valóban a legmegfelelőbb asztalt választottuk e az eseményhez. Nem csak az fontos, hogy berendezési rajzot készítsünk a végleges választás előtt, hanem az is, hogy kikalkuláljuk, hogy vendégünk fog ülni egy egy asztalnál. Ezekről a tippekről részletesebb írtunk ebben a bejyegzésünkben.

Újabb ok, amiért imádjuk Hank-et. 260 cm-es hosszával kényelmesen elfér 10 fő az asztal körül és ellenben a körasztalok óriási, sok esetben középen üresen tátongó, kihasználatlan felületével- Hank közelebb hozza egymáshoz a beszélgetni kívánókat úgy, hogy még a tálszervíz esetén felszolgált tálak is bőven elférnek rajta. Újabb szempont, amit érdemes figyelembe venni a tervezéskor.

5. Ne komplikáld túl
Végül pedig egy olyan tippel érkezem, amit végső esetben érdemes alkalmazni.

Ha nem érzed úgy, hogy az asztaldekoráció elkészítése a Te asztalod, ne eröltesd, fókuszálj a legfontosabb alapeszközökre.

Kezdd az asztal kiválasztásával, ami a fentiek alapján már könnyen sikerülni fog. Egy szép asztal bérlése ugyanazon a fontosággi listán kell, hogy szerepeljen, mint a helyszín – Hiszen hogy nézne ki álmaid helyszíne, ha nem a tökéletes asztalt és széket választod hozzá?

Ha megvan a tökéletes asztal, fókuszálj az alap dekorációs és egyben funkcionális eszközök minőségére és esztétikumára. Olyan tálakat, evőeszközket és szalvétákat válogass össze, amik alapjában öltöztetik az asztalt. Válassz olyan kristályüvegárút ami önmagában káprázatos. Dobd fel egy hozzájuk illő futóval és tömbgyertyával. Örök klasszikus, az üvegeszközökön megcsillanó gyertya fénye sosem fog kimenni a divatból.

 

Ha tetszett a bejegyzés, vagy úgy érzed másnak is hasznos infókat tartalmaz, küldd tovább vagy oszd meg.
Hasonló bejegyzésekért és szuperhasznos tippekért látogass el Facebook és instagram weboldalunkra, vagy iratkozz fel hírlevelünkre, hiszen legelsőként ott értesülhetsz minden infóról.

 

Ha szeretnél ajánlatot kérni bármelyik eszközünkre, lépj kapcsolatba velünk és örömmel segítünk neked kiválasztani az elképzeléseidhez leginkább passzoló bútorokat.

 

Írj nekünk!

 

Vélemény, hozzászólás?