5 TIPP BÚTORBÉRLÉSHEZ – MINDEN ESKÜVŐRE

2019-02-21 Kitti

Aki már házasodott, vagy volt a közelében bárki, aki esküvőt szervezett tudja, hogy sokszor nem lehet elég korán megkezdeni a tervezést.

Vannak helyszínek, szolgáltatók és eszközök, amiket és akiket akár már 2 évvel az esküvő napja előtt érdemes lefoglalni, ha úgy érezzük, valóban ők kellenek nekünk.

Így hát az évek folyamán kialakult a fejemben egy lista a top 5 legfontosabb bútorbérléssel kapcsolatos tippről, amit most szeretnék átadni nektek.


1. Ha megtaláltad az igazit, bookolj azonnal!

Ne feledd, az esküvői szezon nagyon zsúfolt, a legjobb szolgáltatók és helyszínek időpontjai nagyon gyorsan megtelnek. A legnépszerűbb időszak májustól szeptember végig tart, de akár ezeken a hónapokon kívül is nehézkes lehet beszerezni a kedvenc kellékeidet.
Vedd figyelembe, hogy milyen ünnepnapok, fesztiválok és egyéb nagyszabású rendezvények lehetnek még a városban/országban hiszen a bútorok foglalására ezek az események nagy hatással vannak. Képzeld csak el, hogy a fesztiválszezon kellős közepén hány színpadelem, hangtechnika, sátor rostokol a raktárban… Egy sem.
Ugyanez a helyzet a bútorokkal is.
Ugyanazon a hétvégén számtalan jegyespár mondja ki a boldogító igent, érdemes hát előttük lestoppolni a kedvenc darabjaidat.

És, hogy mi az ideális foglalási idő?

Természetesen ez szolgáltatótól, szezontól, terméktől függ, de nálunk érdemes bizonyos tételeket akár már 10 hónappal az esemény előtt lefoglalni.

 

2. B terv 

 

Minden kültéri rendezvény legnagyobb ellensége az időjárás, azt az aggodalmat pedig senkinek sem kívánom, ami az esküvő előtti napokban foglalkoztathatja azokat a menyasszonyokat, akik nem terveztek kültéri esküvőjükhöz beltéri B opciót.

Szabadtéri a szertartás, a buli, a vacsora?

A szervezés első pillanatától fogva tudnod kell, hogy miként lesz megoldva az esemény, ha egész nap szakadni fog az eső. Bár nincs is csodálatosabb egy kellemesen meleg nyári délutánon kimondani az igent, a számodra legfontosabb emberekkel a csillagos ég alatt vacsorázni és a hajnal első napsugaraira még mindig táncolni, fontos, ha beltéri helyszíned nincs is, a sátorbérlést mindig opcióban kell tartani. Éééés itt vissza is kanyarodhatnánk az első ponthoz.

 

3. Checklist kedvelők előnyben! 

 

Vannak emberek, többnyire szerintem nők és asszonyok, akik hozzám hasonlóan imádnak listákat írni. Mindenről. De tényleg mindenről, a családom erről sokat mesélhetne. Na hölgyeim, van egy jó hírem. Az esküvőd megszervezése alatt csúcsra járathatod ezen képességedet.

A to do lista, forgatókönyv, szolgáltatói kontakt lista mellé egy szép hosszú, sok tételes ellenörzőlistát is készíthetsz, ami óriási segítségedre lesz majd. Amennyiben bútorokat bérelsz érdemes a helyszín berendezésének tervezésekor egy listát készítened az elképzeléseidről még a bérlés előtt. – legkönnyebb, ha egy előre elkészített alaprajz alapján teszed ezt.

Nyomon követheted a már megrendelt és még megrendelésre váró vagy hiányzó tételeket, a esküvő építésének napján pedig könnyebben tudod majd felügyelni az érkező eszközöket, sőt!
Ha esetleg kiadnád ezen feladatok ellenőrzését a kezedből a nagy napon, hogy végre valóban a pillanatok megélésének szentelhesd magad, egy ilyen lista aranyat fog érni nem csak neked, hanem annak is, aki átveszi tőled a feladatot.

4. Határozd meg a stílust

Én kedvelem az eklektikát és az extrém dolgokat, de nagyon kevés olyan menyasszonnyal találkoztam, aki egyértelműen tudta, hogy milyen stílusú esküvőt szeretne és maximálisan tartani tudta magát ehhez a tervezés alatt.

A Pinterest hatására hajlamos az ember mindenbe beleszeretni egy picit, ami ilyenkor természetes is. Azonban ne felejtsük el, hogy a helyszínünk kiválasztásával adott a stílus, az esküvő koncepciója pedig akkor marad egyben, ha következetesen tartjuk magunkat a kiválasztott stílus adta lehetőségekhez.

 

5. Kérj segítséget! 

 

Legyünk őszinték, az esküvőszervezés csak ránézésre tűnik egyszerű feladatnak. Ha szeretnéd megkímélni magad rengeteg felesleges izgalomtól és idegességtől, bízz mindent olyanokra, akik napi szinten ezzel foglalkoznak, hiszen ez a munkájuk. Legyen szó szervezőről, dekorációról, tortáról vagy bútorokról. Ők olyan dolgokra fogják felhívni a figyelmedet, amikre még csak nem is gondolsz.

A legkedvesebb telefonbeszélgetéseim között tartom számon azokat, amikor menyasszonyok hívnak fel és kérik ki véleményemet egy helyszínre kiválasztott YESS-es bútordarabról. – akár teljesen ismeretlenül is. Ha kérdésed van vagy bizonytalan vagy, a legmegnyugtatóbb érzés ha tudod, hogy van valaki, aki tud segíteni. Ezért ha bármi gondotok van bútor ügyben csajok, csak hívjatok!
Kellemes készülődést!
Ha szeretnél ajánlatot kérni bármelyik eszközünkre, lépj kapcsolatba velünk és örömmel segítünk neked kiválasztani az elképzeléseidhez leginkább passzoló bútorokat.
Írj nekünk!

 

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Vélemény, hozzászólás?