A NEON RENESZÁNSZA – THE NEON SODA

2020-03-30 Kitti

A YESS Talks! a YESS EVENT HIRE blogsorozata, ahol számunkra kedves, a rendezvényszakma területén tevékenykedő alkotók és márkák történeteit mutatjuk be az olvasóknak. Mi a YESS-nél, törekszünk az előremutatásra, a fejlődésre, a hazai rendezvénypiac színesítésére és tudjuk, hogy ezen törekvéseinkkel nem vagyunk egyedül. Nem titkolt szándékunk, hogy virtuálisan még közelebb kerüljenek az inspiráló, újító, előremutató hazai szolgáltatók közönségükhöz. Célunk, hogy minél többen megismerjék a márkák mögött álló emberek történeteit, ihletének forrását és a szakma szeretetének mozgatórugóját.  

Ruttner Tamara, a The Neon Soda alapítója mesélt nekünk. 


Kérlek mesélj nekünk a vállalkozásotokról.

A The Neon Soda 2019 februárjában született, LED neon táblák gyártásával foglalkozó vállalkozás.

Dekorműhelyünk, a Plip Design Studio már több éve a rendezvényipacon tevékenykedik, így az alapvető infrastruktúránk már megvolt a gyártáshoz, és nagyon szerettük volna valami újjal megcélozni a magyar közönséget – egy külföldi utam során egy szerencsés találkozásnak köszönhetően ismerkedtem meg a LED neonokkal, innen jött az ötlet. Ekkor már külföldön óriási rajongás övezte ezt a technológiát.

Célunk, hogy egy minden szempontból újító, több ember számára elérhető termékkel színesítsük a magyar piacot. A LED neon egy modern alternatívája a tradicionális neonnak – költséghatékonyabb, környezetkímélőbb, biztonságosabb, felhasználóbarát megoldás.

Jelenleg hárman dolgoznak a műhelyben a neonokon, én pedig, mint a „cég arca”, tartom a kapcsolatot az ügyfelekkel, illetve a sales és a social media platformjaink kezelése is az én feladatom. Számtalan étterembe, szépségszalonba, üzletbe, rendezvényre készítettünk már neontáblát, de szerencsére már több otthont is The Neon Soda neon díszit.

Fotó – Olman Balázs

Mi az a 3 szó, ami leginkább jellemez Titeket?

Újító, ’kúl’, vibráló!

Mik a kedvenc trendjeid jelenleg? Design, enteriőr, gasztro, rendezvény területén bármi, ami most a szívedhez közel áll. 

Imádom a Mid-Century darabok keveredését a modern stílussal. Lenyűgöznek az 50-es években készült bútorok.

Rendezvények terén ausztrál dekorosok munkáit követem, nagyon inspiráció egy-egy cég Instagram oldala. Szerencsére Magyarországon is egyre bevállalósabbak a megrendelők (már nem félnek egy extrább szék vagy egy neon kibérlésétől egy rendezvényre), az alvállalkozói kör is egyre színesedik, szóval kezdünk közeledni a „nagyokhoz”, de még mindig van mit ellesni.

Külföldi útjaim során rengeteg új ötlettel gazdagodom, például januárban Párizsban jártam a Maison & Objet-en, ahol minden stand egy igazi csoda volt, rengeteg ötlettel tértem haza. Természetesen csomó kiállító megjelenésében ott volt a LED neon!Mi inspirál Téged leginkább?

Engem leginkább az építészek, tervezők, enteriőr designerek inspirálnak. Csodálattal nézem munkáikat, mindig öröm egy-egy projekten együtt gondolkozni velük. Szuper volt Csap Viktorral és csapatával dolgozni a Traktor éttermen. Hadnagy Timi és Mtenga Bianca munkáit egytől egyig imádom, Bianca az egyik kedvenc megrendelőm, mindig szuper ötletekkel áll elő. De ha egyet kellene kiemelnem, ami igazán inspirált, az Bonta Gáspárék munkája, a Blondie fodrászat volt, ahova két neont is készíthettünk. Azóta Gáspárral már más projektben is kooperáltunk.

Fotó – Olman Balázs

Kedvenc megvalósult munkáid? Miért ezek állnak legközelebb a szívedhez? 

Mint ahogy az imént említettem, a lakberendezéssel kapcsolatos munkáink állnak a szívemhez a legközelebb, de a rendezvényes múltamnak (és jelenemnek) köszönhetően az eseményekre készített neonokat is imádom. Eöttevényi Zsófi (Konfetti&Co.) kolléganőmmel karöltve rendezvénydekorral is foglalkozunk Funday Studio néven, ezekbe a munkákba is mindig próbálok egy kis neont belecsempészni. Készítettünk már egyedi neont a SmartWaternek, a Bacardinak, az Intimissiminek, vagy az Asusnak is. Fotó – Olman Balázs 

Fotó – Fehér Alexandra // Koncepció – Leuska Design // Virág – Esküvődekor Nóritól

Van olyan álomprojekted, amit már régóta szeretnél megvalósítani? 

Nekem minden egyes új megkeresés egy álomproject! Szeretek együtt gondolkodni a megrendelőkkel, megismerni őket, együtt ötletelni… Csodás dolog ott lenni egy étterem vagy üzlet nyitásánál, vagy egy olyan esküvőn, ahol a friss pár arcát egy általunk készített neon világítja meg. A régóta tervezgetett álomproject pedig a komplett weboldalunk elindulása, ami hamarosan mindenki számára elérhető lesz.
Nagyon izgalmas meglepetéssel készülünk az odalátogatóknak – annyit elárulhatok, hogy lehet majd kreatívkodni! Addig is kövessetek minket Instagrammon, ahol minden új infót és munkát megosztunk!

The Neon Soda

www.theneonsoda.com
hello@theneonsoda.com
+ 36 30 971 4993
fb.me/the.neon.soda
https://www.instagram.com/the.neon.soda/

Vélemény, hozzászólás?