ASZTALOK ELHELYEZÉSE ÉS DEKORÁLÁSA

2018-06-29 Kitti

Alábbi bejegyzésünkben összefoglaltunk pár hasznos dolgot, ami nagy segítséget nyújt minden olyan típusú rendezvény szervezőjének, aki asztalbérléssel kalkulál.

1. Amikor az asztalok elhelyezését tervezed az alaprajzon, figyelj az asztalok közötti távolságok megtartására. Ahhoz, hogy a vendégek megfelelően tudják székeiket be és ki húzni, illetve a felszolgáló személyzet is akadálymentesen tudjon közlekedni az asztalok között, minimum 1,5 – 2 méteres helyet kell biztosítanod a bútorok között.

2. Az egyes asztaloknál elhelyezett székek száma függ a használt szék stílusától.
Általános szabály, hogy minden vendégnek legalább 60 cm-t helyet kell hagyni, hiszen ez teszi lehetővé, hogy kényelmesen elférjen az asztalnál.

3. Egy praktikus szabály, amelyet célszerű szem előtt tartani; a terítéskor a bal oldalon helyezkednek el a szilárd anyagok, a jobb oldalon pedig a folyadékok. Tervezd a pékáruk tálát és a vajtartót balra és az összes poharat a jobb oldalra. A szalvétát, ha nem a tányér közepére tervezed, a bal oldalon található villa oldalára kell helyezni.

4. Mindig úgy állítsd a késeket, hogy a tányér felé forduljanak.

5. A stílusos étkezési dekorációval tervezel az asztalok közepére? Ebben az esetben azt javasoljuk, hogy minimum 1,1 m széles táblaasztalt használj, mint HANK, hogy elegendő hely maradjon a styling elemeknek, a virágoknak és természetesen a bornak!

6. Ne feledd, hogy minél nagyobb az asztal közepe, annál nehezebben fognak a vendégek az asztal ellenkező oldalán ülő vendégekkel interakcióba lépni, így ha teheted a feleslegesen nagy körasztalok helyett, válaszd a táblaasztalt.