MIÉRT ÉRDEMES IDŐBEN LEFOGLALNI A BÚTOROKAT AZ ESKÜVŐDRE?

2021-06-29 Kitti

Menyasszonyként millió és egy dolog van az esküvői check list-eden, amit ki kell pipálnod a nagy nap előtt. Vannak olyan feladatok, amelyek egyértelműen prioritást élveznek, mint például az időpont és a helyszín lefixálása, és vannak olyanok, amelyek talán nem tűnnek szuper fontosnak abban a pillanatban, de később stresszt okozhatnak, ha elhanyagolod őket. Így jutunk el az asztalok és székek bérlésének fontosságához.

A bérelni kívánt bútorok közül az asztalok és a székek mindig az első tételek, amelyeket az esküvőkre érdemes lefoglalni. Sajnos első kézből látjuk azon párok csalódottságát, akik a tökéletes asztalokat és székeket túl későn próbálták foglalni és így sajnos már nem tudtunk kellő mennyiséget biztosítani nekik.
Az alábbi tippeket azért hoztuk el neked, hogy Te elkerülhesd a fent említett helyzetet és kedvenc bútoraid között mondhasd ki a boldogító IGEN-t!

1. FŐSZEZON

Vannak az évnek bizonyos hónapjai, amikor a napsütéses órák számával együtt megnő a rendezvények/ esküvők száma is. Ha az esküvőd péntekre, szombatra vagy vasárnapra esik a főszezonban, akkor mindenképpen érdemes minél korábban gondoskodnod a bérelni kívánt bútorokról, például az asztalokról és székekről. A főszezonban tartott esküvők esetében azt javasoljuk, hogy 10-12 hónappal korábban vedd fel velünk a kapcsolatot, hogy foglalhassuk neked az asztalokat és székeket.

2. NE VÁRJ A VÉGLEGES LÉTSZÁMRA

Sokszor halljuk a menyasszonyokról, hogy azért keresnek meg minket későn, mert a végleges létszámra vártak. Természetesen teljesen megérjük, ha az első visszajelzésekhez képest csökken a vendégek létszáma, így minden szerződéskötéskor a szerződésbe foglaljuk a lemondható bútorok százalékos arányát, amely normál esetben 10%. Sokkal célszerűbb tehát foglalni és utána a foglalt mennyiséget csökkenteni, mintha utolsó pillanatra hagynád a bookolást.

3. ELLENŐRIZD DUPLÁN A HELYSZÍNI LEHETŐSÉGEKET

Ha kezdetben még nem volt egyértelmű, hogy asztalokat és székeket szeretnél bérelni, érdemes újra átnézni a helyszín által biztosított tételek listáját. Ellenőrizd, hogy pontosan milyen és hány tételt tartalmaz, megfelelő e az számotokra, illeszkedik e az elképzeléseitekhez. Ne feledd, a helyszín meghatározó része a bútorzat és így befolyásolja az egész hely atmoszféráját.
A párok néha túl nagy összegeket költenek el textíliákra és dekorációkra, amikkel próbálják elrejteni a helyszínen található bútorokat, amelyek nem feltétlenül a legelegánsabbak. Számolj utána, lehet, hogy jobban jársz, ha dekoráció és textília helyett a stílushoz és helyszínhez illeszkedő bútorokat bérelsz.

4. GONDOLD ÁT AZ ALAPRAJZOT

A szükséges asztalok száma nem mindig áll közvetlen összefüggésben az esküvőn részt vevő vendégek számával. A különböző alaprajzú elrendezések eltérő számú asztalt igényelnek. Gondold át az alábbi kérdésekre adott válaszaidat, hogy tisztább képet kaphass a valódi igényeidről:
Hosszú sorokat tervezel? U alakú elrendezést? Egyedi vendégasztalokat? Külön menyasszonyi asztalt? A vendégeket az asztalfőknél vagy csak az asztalok oldalainál szeretnéd leültetni? Szeretnél egy plusz asztalt csak a gyerekeknek? Esetleg a szolgáltatóknak is? A hinterland asztalait a catering hozza?

Ha árajánlatot szeretnél kapni bármelyik székünkre vagy asztalunkra, vedd fel velünk a kapcsolatot és segítünk!

Boldog tervezést!

Vélemény, hozzászólás?