TIPPEK A TÖKÉLETES ESKÜVŐI VACSORAHELYSZÍN KIALAKÍTÁSÁHOZ

2020-01-13 Kitti

Ebben a blogbejegyzésünkben olyan információkat gyűjtöttünk össze, ami közelebb segíthet egy hamisítatlan esküvői vacsora – vagy ebéd – megszervezéséhez.

Mire érdemes figyelni a tervezés alatt, milyen első lépések vannak és hogyan lehet még hangulatosabbá varázsolni a helyszínt?

Miért fontos ez?
A táncparkettet leszámítva a vacsora helyszínén töltik el a legtöbb időt vendégeid, itt alapozhatjuk meg az este hátralévő részének hangulatát.

A tervezés mínusz első lépése, hogy kitaláljuk megfelelő lesz e számunkra az ültetett vacsora, vagy inkább egy koktélozós, lazább állófogásra inviáljuk vendégeinket.

Imádjuk az esküvők intim jellegét és a közösség alkotta hangulatot. Ilyenkor a vacsora vagy ebéd alkalmával lehetőséget kapunk rá, hogy megoszthassuk meghívottjainkkal kedvenc fogásainkat és italainkat.
Függetlenül attól, hogy kis létszámú vagy több száz fős esküvőről van szó, az étkezések alkalmával lehetőséget kapunk arra, hogy mindenki egy légtérben, együtt ünnepeljen.

Legyél tisztában a meghívottak számával

A vendégek számának ismerete kulcsfontosságú a tervezéshez. Egy hozzávetőleges létszámnak már az esküvő legelső fázisában ki kell rajzolódnia, hiszen rengeteg dolog alapszik ezen. Ha tudod a létszámot, akkor sokkal könnyebben kapsz tiszta képet a felmerülő költségekről és lehetőségekről. Bármilyen szolgáltatót (catering, helyszín, bútorbérlés stb…) is keresel meg a szervezés első fázisaiban nagy valószínűséggel a létszám lesz az első felmerülő kérdése.

Sajnos mi is heti szinten találkozunk olyan menyasszonyokkal, akik szeretnének ajánlatot kapni tőlünk a bútorokra, azonban nincs elképzelésük sem a helyszínről, sem a bútorok darabszámáról. Sajnos ezek nélkül az információk nélkül nem tudunk teljes képet mutatni a lehetőségekről, hiszen nálunk is, mint a legtöbb szolgáltatónál, az ár a mennyiségektől és – esetünkben a logisztikai kalkuláció miatt – az esküvő helyszíntől függ.

A tökéletes alaprajz

A helyszín foglalása előtt érdemes készítened egy alaprajzot. Ha még a döntés előtt megtervezed az ültetést, nem utólag vagy a helyszínen fog meglepetés érni.

Ha abban a szerencsés helyzetben vagy, hogy akár már catering szolgáltatóval is tudsz egyeztetni, érdemes kikérnek a véleményüket, javaslataikat, hiszen az előző események tapasztalatai alapján valószínű fognak tudni segíteni abban, hogy a legideálisabb a helyszín berendezése, illetve, hogy ő mekkora helyigénnyel él.

Az asztalok és székek elhelyezésének tervezésével kapcsolatban ebben a bejegyzésben foglalkoztunk bővebben.
A számodra legideálisabb alaprajz a helyszín méretétől és kialakításától, valamint a megteremteni kívánt atmoszférától függ. Figyelembe kell venned az asztalok és székek méreteit, valamint az asztalok közötti helyet, hogy a felszolgálók és a vendégek is kényelmesen elférjenek. Végül ne felejtsd el bejelölni a táncparkettet és az egyéb, nagyobb helyigényű kiegészítőket sem, mint például a fotófal, fotósarok, torta és desszertasztal…

Az alaprajz egyszerűbb elkészítésének érdekében kérd be a helyszín alaprajzának másolatát és a választott bútorok, színpad méreteit. Utóbbakat rajzold meg egy papírlapra, vágd körbe és illeszd őket az alaprajzra. Így könnyebben variálhatod őket a tervezés alatt, mintha minden esetben rajzolni kezdenél.

Keltsd életre a helyszínt az asztalokkal és székekkel

Most térjünk rá az esküvő stílusának kialakítására. Az asztalok és székek nagyon meghatározó mennyiségben képviseltetik magukat a helyszínen, így nem mindegy, hogy milyet választasz. A vendégek megérkezéskor ezekkel az eszközökkel találkoznak legelőször és nagyban befolyásolják az egész atmoszférát. Válassz olyan bérelhető asztalt és széket, ami kiegészíti és segíti az esküvőd eredeti koncepcióját. Tekints rájuk dekorációs eszközként, az esküvőd meghatározó részeként, meghálálják.

Suzy és Lucy drótvázas székeink elegáns és modern hangulatot kölcsönöznek, Hank asztalunk pedig a legkülönbözőbb stílusokhoz is passzol, így bátran variálhatod bármelyik kölcsönözhető székünkkel.
Légy merész és teremts egyedi hangulatot esküvődön. Variálj két típusú, akár különböző széket az esküvőn, ezzel is még színesebbé és különlegesebbé tudod varázsolni a helyszínt. Ki mondta, hogy mindenkinek ugyanolyan széken kell ülnie?

Legyél kreatív

Ha végiggondoljuk, a dekorációs listából az asztalokra tett dekorációval/asztaldíszekkel találkoznak leghosszabb ideig a vendégek, így erre érdemes nagyobb hangsúlyt fekteti.
Javasoljuk, hogy változó magasságú, rétegű és kontrasztú elemeket használj – további inspirációért itt olvashatod el az asztaldekoráció tervezésével kapcsolatos bejegyzésünket.

Az asztaldekoráció tervezésekor ne kizárólag az asztal közepén elhelyezett futóra, gyertyákra, és virágokra gondolj. Az asztal teljes összképéhez hozzátartoznak az evőeszközök, a tényár, a szalvéta, az ültető és menükártya is. Ezeknek sem kell unalmasnak lenniük, hiszen már hazánkban is rengeteg szín, forma és izgalmas textúra bérelhető bármelyik kiegészítőből.

Fény, fény, fény…

Minden fényforrás kulcsszerepet tölt be az esküvő hangulatának alakításában. A legtöbb stílushoz és helyszínhez tökéletesen passzolnak az óriási tömbgyertyák, amelyeket átlátszó hengervázába téve kihelyezhetünk az asztalok közepére. Ez egy egyszerű és legköltséghatékony módja a kellemes hangulat elérésének.

Ezen kívül bármilyen függesztett vagy irányított egyéb lámpával tovább bolondíthatjuk a helyszínünket. Érdemes ebben a kérdéskörben is dekoratőr vagy technikai szolgáltató segítségét kérni, hiszen sok egyéb ötlettel és eszközzel fognak tudni segíteni, hogy álmaid esküvője megvalósuljon.

Amennyiben szeretnél ajánlatot kérni bármelyik eszközünkre, lépj kapcsolatba velünk és örömmel segítünk neked kiválasztani az elképzeléseidhez leginkább passzoló bútorokat.

Írj nekünk!

hello@yesseventhire.hu

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

 

Vélemény, hozzászólás?