TIPPEK ASZTALBÉRLÉSHEZ

2018-03-29 Kitti

Minden szervező számára az asztalok bérlése az egyik legfontosabb momentum a rendezvény tervezésekor. Őrülten fontos, hidd el, hiszen egy szép asztal, egy jól megtervezett ültetés sokat számít minden eseményen.

A résztvevők meglehetősen sok időt töltenek el ezek körül a bútorok körül, központi elemei az eseményeknek, így érdemes mielőbb számolni velük.

Tudjuk milyen nehéz előre megtervezni, hogy hány asztalra van szükséged, főleg akkor, ha hónapokkal a rendezvény előtt, még a vendégek pontos létszámát nem tudod.

Az egyik leggyakrabban feltett kérdésünk az, hogy „Hány vendéget szeretnél az asztal köré ültetni?„ Ez alapvetően meghatározza, hogy hány bérelt asztalra lesz majd szükséged. Fontos előre kalkulálni a vendégek számával, hiszen a túl sok asztal üresen pangó helyekhez, a túl kevés pedig kényelmetlen szituációkhoz vezethet. Te sem szereted ha evés közben a melletted ülő a könyökével lökdös minden falatnál, nem igaz?

Bár HANK asztalunkat alapvetően 10 főre terveztük, nem törvényszerű, hogy ennyien üljenek körülötte. A vendégek létszámát általában a rendezvény stílusa és az asztalok elrendezésének módja határozza meg.

Íme a három legközkedveltebb elrendezési mód:

Egyedülálló asztalok

A legegyszerűbb verzió. Itt egy asztalhoz 10 vendéget tudsz leültetni, így 80 vendégnek kényelmesen elegendő 8 db asztal. Ha senkit nem szeretnél az asztalok végébe ültetni, akkor 80 vendégnek 10 db asztalra lesz szüksége, hiszen 8 fő ugyanolyan kényelmesen elfér majd az asztal körül.

Hosszú sorok

Ha hosszú sorba rendezed a bútorokat, az asztalok érintkezésével a hosszanti oldalakon több helyet nyersz, azonban kalkulálnod kell vele, hogy asztalok végein továbbra is csak egy fő tud helyet foglalni. Ahogy az első ábra mutatja, 80 fős vendéglétszám mellett 8 db asztalra lesz szükséged. Ha azonban még kényelmesebben szeretnéd leültetni vendégeidet, a második ábrán szereplő módon 10 táblaasztallal biztosan mindenki kényelmesen elfér az asztal körül.

„U” alak

Leginkább esküvőkön kedvelt elhelyezési mód, hiszen intim környezetet teremt és egyértelműen felhívja a figyelmet az asztalfőnél ülőkre. Vizuálisan szép, de ugyanakkor a helyigénye és bútorigénye is nagyobb az előzőeknél, hiszen sok hely üresen marad.

Gondolatok a helyszínről

Győződj meg róla, hogy a helyszínen ténylegesen elfér e kényelmesen az összes asztal és szék, megfelelő távolságot tudsz e hagyni a bútorok között a vendégek és a felszolgáló személyzet számára.

Ahány helyszín, annyi alaprajz, így célszerű mindig egy helyszíntől kapott méretarányos alaprajzon megtervezni a bútorok helyét. Ha további információkra vagy kíváncsi az asztalok elhelyezésével és dekorálásával kapcsolatban, akkor kattints alábbi blogbejegyzésünkre, ahol hasznos tippekkel és trükkökkel segítünk a tervezésben.

Ha szeretnél ajánlatot kérni bármelyik eszközünkre, lépj kapcsolatba velünk és örömmel segítünk neked kiválasztani az elképzeléseidhez leginkább passzoló bútorokat.

Írj nekünk!