MIKOR FOGLALD LE A BÚTOROKAT?

2019-02-21 Kitti

5 tipp,hogy miért érdemes mielőbb lefoglalnod a rendezvényed asztalait és székeit.

Rendezvényszervezőként vagy menyasszonyként a szervező rengeteg feladattal szembesül az előkészületek folyamán. Vannak olyan feladatok, amik  egyértelműen nem tűrnek halasztást, ilyen például a dátum fixálása és a helyszín kiválasztása, ugyanakkor vannak olyan feladatok is, amik bár elsőre nem tűnnek halaszthatatlannak, szintén nagyon fontosak, ilyen például a bútorbérlés, azonbelül is az asztalok és székeket kiválasztása.

Hogy miért?

Talán nem árulunk el nagy titkot azzal, ha elmondjuk, az asztalok és székek mindig az első kiválasztott bútorelemek között szerepelnek. Sajnos mindig találkozunk olyan szervezőkkel és párokkal, akik a kiválasztott helyszínűkhöz tökéletesen passzoló asztalt és szék kombinációt álmodták meg, azonban mivel túl későn jelentkeztek, nem tudtuk már biztosítani nekik a bútorokat a megadott napra. Ettől a felesleges stressztől szeretnénk minden szervezőt megóvni, így összegyűjtöttük az 5 legfontosabb tippünket, amit érdemes szem előtt tartani, ha Te is asztalok és székek bérlésére készülnél.

 

1. Szezon
Vannak bizonyos hónapok az évben, amikor a napsütéses órák számával együtt megnő a rendezvények száma is. A jóidő beköszöntével egyre több kültéri rendezvény vagy esküvő verseng ugyanzokért a szolgáltatókért, helyszínekért, eszközkért. Ha rendezvényed péntekre, szombatra vagy vasárnapra esik, akkor még több érdeklődőt kell megelőznöd, hogy valóban a tervben szereplő eszközöket tudjuk biztosítani neked. Ugyanígy érdemes a Karácsony előtti időszakban is előre gondolkodni, illetve figyelembe kell venni, hogy az általad szervezett esemény hétvégéjén van e bármilyen másik, nagy esemény a városban, országban.

 

2. Ne várj a végső létszámra
Tudjuk, hogy fél évvel a rendezvény előtt nem lesz pontos visszajelzésed arról – vagy csak nagyon szerencsés esetben – hogy pontosan hány vendéged fog megjelenni a rendezvényeden. Pont ezért minden ilyen foglalás esetén fenntartjuk a lehetőségét a foglalt bútorok bizonyos mértékű csökkentésének. Sokkal célszerűbb a várt számok tekintetében foglalni, majd csökkenteni azt, minthogy kevesebbet és későn próbálasz foglalni, utóbbi esetében sajnos nem tudjuk garantálni a bútorokat.

 

 

3. Ellenőrizd a helyszín által biztosított eszközöket
Előfordulhat, hogy nem lesz szükséged bútorbérlésre, hiszen a helyszínbérlésed tartalmazza a kért mennyiséget és tökéletesen megfelelő lesz számodra. Ezt azonban minden esetben ellenőrizd, hiszen előfordulhat, hogy sem a mennyisége, minősége, színe nem felel meg az általad elvártnak. Főleg esküvők esetében jellemzően felmerülő probléma, hogy a pár magasabb összeget költ dekorációra, virágokra és textíliákra, hogy a számukra nem megfelelő asztalt eltakarják, pedig sokkal egyszerűbb és költséghatékonyabb lett volna olyan asztalokat és székeket bérelni, amik már önmagukban dekorációs jelleggel bírnak és öltöztetik a teret.

 

4. Ne várj!
Előfordulhat, hogy sok más elemet is szeretnétek bérelni az eseményetekhez, például bárpultot, könyöklőket, dekorációs eszközöket. A végleges döntés pedig igencsak elhúzodhat, annak ellenére is, hogy esetleg a fő bútorokat – az asztalokat és a székeket- már lefixáltátok. Ha így történt, azt javasoljuk, ne várjatok a foglalással, hiszen a kulcsdarabok befolyásolják leginkább a helyszín hagulatát és azok nélkül elképzelhető,hogy az  egész koncepciótokon kell majd változtatni.

 

 

5. Alaprajz, alaprajz, alaprajz
A tervezés itt is fontos eleme az előkészületeknek. A kiválasztott asztalok és székek mennyiségétől, látszámtól, ültetési rendtől függően változhat a bérelni kívánt mennyiség. Mindegy, hogy hosszú sorokban, U alakban vagy egyéni asztaloknél fognak e ülni a vendégek, a tervezés elengedhetetlen a bútorok mennyiségének megfejtéséhez. Ha a tervezéshez gyakorlati segítségre van szükséged, ebben a bejegyzésben hosszabban írtunk róla.

 

Ha szeretnél ajánlatot kérni bármelyik eszközünkre, lépj kapcsolatba velünk és örömmel segítünk neked kiválasztani az elképzeléseidhez leginkább passzoló bútorokat.

 

Írj nekünk!

 

Vélemény, hozzászólás?